Om Handels i media

Ring vår presstelefon på 010-450 89 80 om du har några frågor.

 • 2018-07-22Handels i media

  Omtyckt restaurang stänger blev veckans mest lästa

  Har du haft dålig koll på nyheterna under veckan som gått? Då får du en ny chans här att se vad som gick bäst i flödet på sajten. Följande artiklar har lockat flest läsare på Skövde Nyheter under veckan.

 • 2018-07-18Handels i media

  Facket kopplades in efter missnöje från anställda

  Missnöje från anställda på Grönsakshuset i Skövde ledde till att fackförbundet Handels kopplades in. Nu ska problemen vara lösta. - Vårt fokus från början har varit att hitta en samsyn och det har vi gjort nu, säger Sofia Larm på Handels.

 • 2018-07-16Handels i media

  Fack och bransch har olika åtgärder mot butiksrån

  Antalet butiksrån som sker med riskerna och utsattheten för de anställda är en situation som oroar. Men facket och branschen har olika syn på åtgärder. Den senaste tiden har det varit rån mot butiker i Tomelilla, Örkelljunga och Kristianstad.

 • 2018-07-16Handels i media

  Villkoren i välfärden är nästa jämställdhetsreform

  Personalbristen är en påminnelse om att nästa stora jämställdhetsreform måste handla om att förbättra villkoren för alla som jobbar inom vården och omsorgen. För att det är Sveriges största arbetsplatser för kvinnor.

 • 2018-07-10Handels i media

  "Det hjälper inte att försvaga anställningskydd Annie Lööf" Debatt 10 juli, 2018

  De som har jobb och de som är utan står inte emot varandra - de är offer för samma marknadslogik. Låt valrörelsens slutskede handla om hur vi omfördelar från de allra rikaste till det stora flertalet.

 • 2018-07-10Handels i media

  Civilminister Shekarabi fick stafettpinnen

  En rad makthavare inom politik och näringsliv fick FN-förbundets stafettpinne för de globala målen under Almedalsveckan.

 • 2018-07-09Handels i media

  Remiss av Europeiska kommissionens förslag till Europaparlamentets och rådets förordning om Europeiska fonden för justering för globaliseringseffekter (EGF) perioden 2021-2027 (COM(2018) 380 final)

  Diarienummer: A2018/01301/A Här kan du ta del av till vilka remissinstanser Arbetsmarknadsdepartementet har remitterat Europeiska kommissionens förslag till Europaparlamentets och rådets förordning om Europeiska fonden för justering för

 • 2018-07-09Handels i media

  Lägre fackavgift ger trygghet för vanligt folk

  Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tar ännu ett steg för ett rättvisare Sverige.Från 1 Juli så blir det billigare att vara med i facket. Då börjar en skattereduktion på 25 procent av fackföreningsavgiften att gälla.

 • 2018-07-06Handels i media

  Eniga om tillträdesförbud

  Socialdemokraterna och Moderaterna är eniga om ett tillträdesförbud för återfallsförbrytare. Handeln har efterlyst ett sådant. Frågan utreds nu och ett förslag väntas i januari.

 • 2018-07-05Handels i media

  Hotellkungen Karl-Petter Storwaldsson

  ALMEDALEN. Juholt på ettan, MUF när det begav sig och värdelöst i Visby. Andra Kammaren reder ut. Som något av kung av Almedalsveckan beskrivs norske hotellmagnaten Petter Stordalen.

 • 2018-07-05Handels i media

  Regeringens besked: Vi är beredda att genomföra ett tillträdesförbud

  Justitieminister Morgan Johansson och Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé är eniga och säger ja till ett tillträdesförbud för återfallsförbrytare.

 • 2018-07-05Handels i media

  Handeln äger sin egen digitala framtid

  Antalet anställda kommer att öka fram till 2030. Det visar en rapport från Handelsanställdas förbund där man undersökt digitaliseringens inverkan på den framtida sysselsättningen i handeln.

 • 2018-07-05Handels i media

  Tar kampen för ungdomars rätt

  NÄRINGSLIV: Gör besök hos företag i regionen för att informera unga anställda om deras rättigheter i arbetslivet Så heter den landsomfattande kampanj som LO genomför för att informera ungdomar om deras rättigheter i arbetslivet.

 • 2018-07-04Handels i media

  Ta kampen om tiden!

  ledare Det pågår en kamp om tiden på svensk arbetsmarknad. Det är en kamp mot timme-för-timme-anställningar, mot deltidsanställningar, delade turer, SMS-anställningar, visstidsanställningar, mot hyvling av timmar.

 • 2018-07-04Handels i media

  Så kan handeln möta den oschyssta handeln från utlandet: "Måste ske nu"

  Trots ett starkt reglerat konsumentskydd inom Europa har den svenska detaljhandeln aldrig varit så utsatt för konkurrens som nu - både schysst och oschysst sådan.

 • 2018-07-03Handels i media

  Pontus Edman: "Tillsammans är ni jävligt starka"

  Sverige, har precis slagit Schweiz i VM:s åttondelsfinal. Vem det var som fixade avancemanget? Alla - ingen. Det visar att styrkan alltid ligger i gemenskapen - något som handeln kan lära av. Den tredje dagen av Almedalen lider mot sitt slut.

 • 2018-07-03Handels i media

  FLAMMAN-TV After Speech: Jonas Sjöstedt

  â- 1 2 Är sagoberättaren Sjöstedt borta? Var det ett ideologiskt tal? Är Jonas en nostalgiker?

 • 2018-07-03Handels i media

  V: Tack vare oss blir det lägre skatt för dig som är med i facket

  Från och med 1 juli blev det lägre skatt för dig som är med i facket. Det är en jämlikhetsreform som inte hade kommit till utan Vänsterpartiet vid förhandlingsbordet.

 • 2018-07-03Handels i media

  IF Metall: Politiker av alla kulörer bör hålla sig borta från svenska modellen

  Publicerat av Stina Bengtsson Hotar politiken den svenska modellen? Om detta tvistar di lärde. Men på ett seminarium i Almedalen fick olika parter från såväl arbetsmarknad som politik svara på frågan. Irene Wennemo.

 • 2018-07-02Handels i media

  Flamman i Almedalen

  Flamman är i Visby hela veckan. Flamman är i Visby hela veckan. Missa inget. Nyheter Flamman bevakar Almedalen. På plats är inrikesredaktör Tor Gasslander och chefredaktör Anna Herdy.

Publicerad: 4 oktober 2011