Om Handels i media

Ring vår presstelefon på 010-450 89 80 om du har några frågor.

 • 2018-09-26Handels i media

  Extremvärme kan föra med sig nya avtalskrav

  Extremvärme skapar stora arbetsmiljöproblem. Nu funderar LO-fack bland annat på att kräva AC i fler maskinhytter. Däremot verkar mer klimatsmart verksamhet inte bli en avtalsfråga.

 • 2018-09-25Handels i media

  LO-förbunden: Sitt still i båten, Löfven Politik 25 september, 2018 Läget är svårt, men Socialdemokraterna bör behålla regeringsmakten. Att gå i opposition eller att

  Läget är svårt, men Socialdemokraterna bör behålla regeringsmakten. Att gå i opposition eller att stödja en Alliansregering är inte något alternativ, enligt flera LO-förbund.

 • 2018-09-25Handels i media

  Handels vill se fler lokala skyddsombud

  Handels jobbar ständigt för att förbättra medlemmarnas arbetsmiljö, skriver Karin Lindehoff i ett svar på insändaren från Kent Johansson.

 • 2018-09-25Handels i media

  Högre lön för Bangladeshs textilarbetare Global 25 september, 2018

  Minimilönerna höjs för textilarbetare i Bangladesh. Avtalet slöts av regeringen, företag och fackföreningsrörelsen.

 • 2018-09-24Handels i media

  Hyresgästföreningen söker jurist i Malmö

  Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemmar och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad.

 • 2018-09-24Handels i media

  Högre lön för Bangladeshs textilarbetare

  Minimilönerna höjs för textilarbetare i Bangladesh. Avtalet slöts av regeringen, företag och fackföreningsrörelsen. Textilarbetarna i Bangladesh får högre minimilöner. Höjningen innebär en lön på minst 856 kronor i månaden.

 • 2018-09-24Handels i media

  40 får plötsligt gå från Adlibris

  Ett 40-tal visstidare blev plötsligt uppsagda på Adlibris lager i Morgongåva. Många av dem anställdes nyligen och trodde att de skulle få jobba längre.

 • 2018-09-21Handels i media

  Transport blir facklig part i kollektivavtal med Samhall

  Avtal. Efter en överenskommelse i LO är målet att Transport ska bli ett av LO-förbunden som förhandlar fram kollektivavtal med Samhall. Det statliga bolaget har 20 000 anställda och utför tjänster som städning och lagerhantering.

 • 2018-09-21Handels i media

  De poddar om Maxi på betald arbetstid

  De forna ärkefienderna blev bästisar på Maxi-golvet i Motala. Nu poddar de om kundmöten, jobbintervjuer, PLU-koder och det ständiga korvproblemet i butiken.

 • 2018-09-21Handels i media

  Vad gör Handels för att motverka stressen?

  i arbetslivet, undrar Kent Johansson apropå krönikan i Handelsnytt nr 9. Arbetslivet inom handel är mer stressande än någonsin. Arbetsgivarna kräver mer effektivitet, högre produktivitet, större omsättning och vinstökning.

 • 2018-09-20Handels i media

  Adlibris sparkade över 40 personer - innan man förhandlat klart

  Enligt uppgifter till Sala Allehanda har förhandlingarna mellan den lokala fackklubben och arbetsgivaren ännu inte avslutats. Handelsanställdas förbund är motpart i uppsägningarna på Adlibris som Sala Allehanda skrev om på onsdagen.

 • 2018-09-19Handels i media

  Coop-butik placerar aluminiumfolie bakom disk

  Allt fler varor placeras bakom disk för att minska stölderna. Coop Gamlestaden placerar till och med aluminiumfolie bakom disken.

 • 2018-09-18Handels i media

  Notoriska snattare ska kunna portförbjudas

  Nu utreds om att det ska vara möjligt att portförbjuda notoriska snattare från butiker, rapporterar SVT Nyheter. Handeln förlorar cirka sex miljarder kronor varje år på grund av snatterier och stölder.

 • 2018-09-18Handels i media

  Lagförslag: Butikstjuvar ska kunna portas

  Delningar Butiksstölder, ibland kallat snatterier, har länge varit ett problem för handeln.

 • 2018-09-18Handels i media

  Snattare ska kunna portas

  Handeln förlorar årligen sex miljarder kronor på grund av stölder och snatterier. Nu utreds därför återigen om det ska bli möjligt att porta notoriska snattare och andra som stör ordningen från butiker.

 • 2018-09-18Handels i media

  Portförbud för snattare kan bli tillåtet

  Ökända snattare och andra som stör ordningen kan kunna portförbjudas från butiker i framtiden. Utredningen "Straffrättsliga åtgärder mot organiserad tillgreppsbrottslighet" ska presenteras i januari 2019, uppger SVT nyheter.

 • 2018-09-18Handels i media

  Snattare ska kunna portas från butiker

  Stölder och snatterier är ett stort problem, och handeln förlorar cirka sex miljarder kronor varje år. Men det är inte bara pengar det handlar om. Förutom pengar så ökar också trakasserierna mot personal som försöker stoppa stölderna.

 • 2018-09-17Handels i media

  Nu behöver facket ta täten i jämlikhetsfrågorna

  Den nyvalda riksdagsmajoriteten vill varken omfördela till låginkomsttagare eller stärka anställningsskyddet - utan tvärtom. Löntagarna måste i än större utsträckning bli den folkrörelse som bygger ett mer jämlikt samhälle.

 • 2018-09-16Handels i media

  Dags för paradigmskifte i den upphandlade busstrafiken?

  Är det dags att gå nya vägar när det gäller den upphandlade busstrafiken? Det frågar Stefan Carlén i den här debattartikeln.

 • 2018-09-14Handels i media

  "Fortsätt kampen för en rättvis arbetsmarknad"

  Folkets röst. Ett av de stora gisslen på arbetsmarknaden är de korta visstidsanställningarna. Arbetsgivarna kan anställa personal på kort tid, utan att motivera varför, och utan motkrav på att förlänga anställningen.

Publicerad: 4 oktober 2011