Bli medlem

Kulturstipendium 2018

Fackklubben på Retlog i Halmstad fick 25.000 kronor från årets kulturstipendium för att kunna starta ett arbetsplatsbibliotek.

- Biblioteket kan förhoppningsvis bidra till att det kulturutbud som vanligtvis når våra medlemmar breddas och varieras. På Retlog arbetar över 440 anställda varav många unga vuxna, och jag hoppas att stipendiet kan hjälpa till att skapa intresse för bibliotekets utbud, säger Susanna Gideonsson, Handels ordförande, som delade ut priset.

Retlogs fackklubb vill att medlemmarna ska ha tillgång till kultur till vardags. Det planerade arbetsplatsbiblioteket ska innehålla böcker och spel och det ska även vara möjligt att låna hem spelkonsoler. Retlog är ett lager i Halmstad för Biltema-varor och har drygt 400 anställda. Representant från fackklubben idag var Filip Svensson som fick ta emot stipendiet. 

Dessutom har två enskilda Handelsmedlemmar fått varsitt kulturstipendium:
Det ena om 10.000 kronor gick till Alexandra Östhed för sin podd ”The facking generation, som sprider facklig kunskap och engagemang till en ung målgrupp.” Stipendiet är tänkt att ge möjlighet att bjuda in fler gäster till podden och till marknadsföring.

Här kan du lyssna på podden! https://poddtoppen.se/podcast/1292003926/the-facking-generation

Det andra om 3.000 kronor fick Anna Jarlhäll för sina fotografier som finns med på Runös Vintersalong. Utställningen pågår från den 15 januari till den 23 februari.

Läs mer om kulturstipendierna i tidningen Handelsnytt.

Uppdaterad: 17 april 2018