Bli medlem

För skyddsombud

Här hittar du både grundutbildningar för dig som är ny i uppdraget och vidareutbildningar för dig som vill fylla på med kunskap i vissa frågor och växa i din roll som skyddsombud.

Grundutbildning för skyddsombud

Som skyddsombud verkar du för att din och dina arbetskamraters arbetsmiljö ska bli så bra som möjligt. För att kunna utföra ditt uppdrag på ett bra sätt har du rätt att få utbildning för din roll. Grundutbildningen ska erbjudas inom 6 månader från att du fått uppdraget som skyddsombud.

För att det ska bli lätt för dig att gå på kurs så håller vi våra kurser på så många orter i landet som möjligt. Hitta din avdelning och se när nästa kurs går! För att det ska bli ännu lättare har du rätt att ta ledigt från jobbet för att gå en facklig kurs. Kom bara ihåg att ansöka om ledighet minst tre veckor i förväg.

Har du frågor om hur det funkar? Ring Handels Direkt på 0771-666 444 så hjälper vi dig!

Bättre arbetsmiljö (BAM)

Kursen Bättre arbetsmiljö (BAM) är en grundläggande kurs för dig som är skyddsombud. Kursen ger dig kunskap om lagar och bestämmelser kring arbetsmiljö och säkerhet. Du får också verktyg för att hjälpa till att förbättra din och dina arbetskamraters arbetsmiljö.

Kursen är på sammanlagt 40 timmar och hålls vanligtvis en dag per vecka i fem veckor, eller koncentrerad till två kurstillfällen om tre + två dagar.

Vidareutbildning för skyddsombud

Arbetet för en bra arbetsmiljö är ett område i ständig utveckling. Därför behöver du som skyddsombud kontinuerligt vidareutbildning. Det får du dels genom informationsträffar som hålls av din avdelning. Dels genom de vidareutbildningar som vi har tagit fram tillsammans med LO.

Kursutbud och anmälan hittar du här. Har du frågor? Ring Handels direkt på 0771-666 444 så hjälper vi dig!

Kurser nära dig

Det är Handels olika avdelningar i landet som arrangerar kurserna. Hitta din avdelning och se vilka kurser de har på gång.

Handels avdelningar
Uppdaterad: 31 augusti 2017