Medlem i facket (digitalt)

Den här kursen riktar sig till dig som vill veta mer om facket och hur du kan förbättra din arbetsplats. Till kursen behöver du en internetuppkoppling och helst en dator. Det går också bra att delta på en surfplatta.

Kursen handlar om hur facket fungerar, vad ett kollektivavtal är, hur försäkringsskyddet ser ut på jobbet och mycket mer. Du får även veta mer om vad du och dina arbetskamrater kan göra om ni vill påverka på jobbet.
På kursen lär vi oss mer om:

• Hur facket fungerar
• Regler och rättigheter på jobbet
• Hur jag själv kan påverka på jobbet

Tipsa gärna en arbetskamrat! Det är allra roligast att gå kurs ihop.

Just nu är alla kurstillfällen fullbokade. Vi återkommer med nya kurstillfällen.

Kursverktyg

Kursen genomförs i Teams. Ladda gärna ned Teams-appen både till dator och till telefon innan kursen börjar. Appen är förstås gratis och du kan ladda ned en där appar finns eller klicka här

För att delta i den digitala kursen behöver du ha ett Microsoft-konto kopplat till din e-postadress. Har du en Hotmail- eller Outlookadress har du automatiskt ett Microsoft-konto och behöver inte göra något mer. Annars kan du skapa ett konto enkelt och gratis. Läs mer om hur du gör här.

Psst! Du vet väl att du har rätt att vara ledig från jobbet för att gå facklig kurs? Varje kursdag ersätts istället med ett skattefritt utbildningsstipendium. Ansök om ledigt hos din arbetsgivare minst två veckor i förväg, det är enklare än du tror. Be din arbetsgivare maila ditt namn och kursdatum till administration@handels.se och bekräfta att de beviljar ledigheten enligt Studieledighetslagen. Klart!

 

Behandling av personuppgifter

Jag är införstådd med att min kursanmälan innebär att Handels behandlar mina uppgifter.

Läs mer här

 

Uppdaterad: 12 juni 2020