Vill du veta mer om samhälle och politik?

Vill du lära dig mer för att känna dig påläst när det blir politiksnack i fikarummet? Passa på att gå utbildningen Jobbet och samhället, som riktar sig till dig som är förtroendevald.

Att det är val i höst känner nog alla till. Men vad kan man som fackligt förtroendevald göra om man vill lära sig mer om de politiska frågor som påverkar jobbet? En bra idé är att gå kursen Jobbet och samhället, som de flesta av Handels avdelningar arrangerar. Här kan du titta  om det finns en passande kurs där du bor!

Många av Handels viktiga frågor är ju såna som påverkas av politiken. Till exempel vilka anställningsformer och vilken slags anställningstrygghet som lagen tillåter. Därför arbetar Handels med att bilda opinion för sina frågor. Ett sätt är att ringa till medlemmar och prata om viktiga frågor, till exempel om allmän visstid, hyvling och hur företag sköter sin bemanning. Från och med nu och fram till påsk pågår en första ringkampanj. Målet är att 16.000 medlemmar ska ha fått samtal före valet i höst. Det kan vara dina arbetskamrater som får ett samtal! 

Uppdaterad: 7 mars 2018