Susanna Gideonsson talar i Ö-vik på 1 maj

Handels ordförande Susanna Gideonsson håller tal på i Örnsköldsvik i Västernorrland på 1 maj. Men det finns förstås demonstrationståg att delta i och talare att lyssna till över hela landet!

I år samlas vi under parollen Trygga jobb i hela Europa på arbetarrörelsens högtidsdag den 1 maj. Över hela Europa pågår en skrämmande utveckling som innebär att antalet otrygga jobb ökar. Det är en utveckling vi måste stoppa och snart har vi en chans att göra det, eftersom det är val till Europaparlamentet den 26e maj. Därför är ”Trygga jobb i hela Europa” årets 1 maj-paroll. 

Vill du vara med och demonstrera på 1 maj? På de allra flesta orter finns demonstrationståg som LO och Socialdemokraterna ordnar tillsammans. Många Handelsavdelningar har egna evenemang i samband med detta. 

Här är några tips för 1 maj, med talare från Handels: 

Motala
Folkets hus kl 11.15, tal av Annica Jigered, Handels centrala ungdomskommitté. 

Sollentuna
Demonstrationståg från Malmvägen kl 10. Tåget går till Turebergs torg där det blir tal kl 11.30, bland andra av Linda Palmetzhofer, Handels förste vice ordförande. 

Svedala
Samling Folket hus kl 9.30. Tåget går till Stadsparken där det blir underhållning kl 10.30. Tal av bland andra Elin Westerberg, ledamot i Handels förbundsstyrelse och vice ordförande i LO-distriktet.

Örnsköldsvik
LO-distriktet håller frukostmöte på café UH på Lasarettsgatan 9 från kl 10, där Handels ordförande Susanna Gideonsson deltar. Demonstrationståg från hotell Elite kl 12. Tåget går till Nolaskolan, där det blir tal kl 13, av bland andra Susanna Gideonsson. 

Läs en intervju i Handelsnytt med Susanna Gideonsson inför 1 maj.

Här hittar du tid, plats och talare för Socialdemokraternas alla 1 maj-tåg. 

Om du vill veta mer om Handels eveneman där du bor hör av dig till din avdelning. 

Uppdaterad: 25 april 2019