Sök tvärfacklig utbildning till ombudsman

Är du erfaren förtroendevald, som jobbat länge fackligt och vill ta ett steg till? Då kan du söka till LOs tvärfackliga utbildning för att bli ombudsman på Handels.

En ombudsman jobbar med bland annat med förhandlingar, organisering på arbetsplatser, studier, arbetsmiljö och olika medlemsfrågor, framför allt på någon av Handels 19 lokalavdelningar runt om i landet.

Utbildningen för nya ombudsmän är gemensam för Handels och andra förbund inom LO och pågår under två terminer med start hösten 2019. Handels väljer ut deltagare bland de sökande i början av nästa år, så du som är intresserad ska söka nu. 

Under utbildningen varvas teori och praktik och du får lön under hela tiden. Den teoretiska delen sker på internat i Stockholm. Praktiken sker på någon av Handels avdelningar. Sista terminen arbetar du som ombudsman på någon avdelning och hela utbildningen avslutas i maj år 2020.

Du som söker ska jobba med och ha god kunskap om fackliga frågor, till exempel om kollektivavtal. Det är en merit om du har erfarenhet av något av Handels yrkesområden, till exempel som förtroendevald butiks- eller lageranställd.

Läs mer om utbildningen till ombudsman här

Uppdaterad: 20 november 2018