Skarp kritik mot Socialdemokraterna

”Socialdemokraterna har ett tydligt uppdrag att verka för arbetarklassens intressen. Om det inte är möjligt att genomdriva reformer i den riktningen måste det göras tydligt att det inte är ett frivilligt val.”

Det skriver Handels ordförande Susanna Gideonsson i en debattartikel i tidningen Arbetet idag. Susanna Gideonsson är skarp i sin kritik mot Socialdemokraterna. Hon tar bland annat upp utredningen om ett hållbart arbetsliv, som lämnades till regeringen i början på året. Den innehöll flera förslag med åtgärder mot hyvling och för att ta bort de negativa effekterna av allmän visstid, frågor som är mycket viktiga för Handels medlemmar bland andra. Men arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S, har redan sagt att utredningen inte kommer att leda till några lagförslag. ”Varför ska Ylva Johansson som socialdemokratiskt statsråd vara den som för ut C och L:s arbetarfientliga politik? Låt dem göra det själva.” säger Handels ordförande i debattartikeln. 

Läs hela debattartikeln här.  

Handels kritik av Socialdemokraterna uppmärksammas även av tidningen Aftonbladet

Igår la regeringen, det vill säga Socialdemokraterna och Miljöpartiet, fram sin vårändringsbudget. Den är resultatet av den sakpolitiska överenskommelse som finns mellan regeringen och Centern och Liberalerna. Läs mer här.

Uppdaterad: 10 april 2019