Säkrare butiker med ny sajt

För dig som jobbar i butik finns en ny webbsajt för säkrare butiker. Det är Handelsrådet som står bakom sajten där man lär sig hur man skyddar sig mot rån i handeln.

Namnet på sajten är Skyddabutiken.se och syftet med den är att hjälpa butiker att jobba med säkerheten. Grunden är handelns 13-punktsprogram Skydd mot rån i handeln, som tagits fram av fack, arbetsgivare och polis och som använts länge. När de 13 rånförebyggande punkterna är genomförda kan butiken ansöka om att bli certifierade av en särskild besiktningsman.

Sajten Skyddabutiken.se beskriver generellt hur man kan jobba med säkerhet och har särskilda delar som riktar sig till chefer och fastighetsägare.

Vi sajten kan man även nå den interaktiva utbildningen Säker i butik, som riktar sig både till butiksmedarbetare och chefer.

Handelsrådet bildades 2015 utifrån ett branschutvecklingsavtal som arbetsmarknadens parter inom handeln, Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund, Arbetsgivarföreningen KFO, Svensk Handel och Unionen, undertecknande. Syftet är att utveckla handelsnäringen, dess företag och anställda. De verksamhetsområden som Handelsrådet fokuserar på är:

  • Arbetsmiljö och säkerhet
  • Forskning och utveckling
  • Internationellt
  • Omställning
  • Yrke och kompetens

Här finns sajten Skyddabutiken.se.

Läs mer om Handels arbete mot rån och för säkerhet.

Läs mer om Handelsrådet och säkerhetsarbete.

Uppdaterad: 29 augusti 2018