Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Aktiv i facket > Aktuellt för dig med förtroendeuppdrag > Innehåll > Till förtroendevalda > Passa på att skaffa ny kunskap - digitala kurser hos ABF

Passa på att skaffa ny kunskap - gratis distansutbildning hos ABF

Nu kan du vidareutbilda dig gratis hos ABF. Studieförbunden har fått extra pengar för att göra utbildning på grund av pandemin. Målgruppen är framför allt anställda som permitterats eller sagts upp på grund av pandemin.

Många anställda har antingen korttidspermitterats eller förlorat jobbet helt på grund av pandemin. Därför har regeringen gett studieförbunden extra pengar för att göra utbildningar. Eftersom det frsamför allt handlar om digitala distansutbildningar är det  lätt att gå dessa utbildningar hemma på ledig tid, till exempel då man är korttidspermitterad från jobbet.

Det kan till exempel handla om att förkovra sig i ämnen som körkortsteori, att lära sig bättre engelska eller få grunder i programmering. Att använda den lediga tiden till vidareutbildning är ett bra sätt att bli bättre rustad på arbetsmarknaden! 

Studieförbundet ABF har samlat alla sina arbetsmarknadsnära utbildningar på en särskild sida. Här kommer du till den. 

Uppdaterad: 6 oktober 2020