Bli medlem

Nya kurser för kompetensutveckling i handeln

Du missar väl inte Handelsrådets digitala kurser för kompetensutveckling? Det finns platser kvar på utbildningarna för korttidspermitterade, som ger ett diplom när kursen är klar. Du kan även vara med på en rad helt öppna kortare webbinarier om digitaliseringen i handeln.

”Handelns digitala transformation – en resa du vill vara med på” är titeln på utbildningen för korttidspermitterade som äger rum vid flera tillfällen. Tillgång till dator och internetuppkoppling är det som behövs för att kunna delta.

Kursen går igenom handelns digitala utveckling under de senaste åren. Till exempel: Hur har e-handel, sociala medier, influencers, drop shipping och Amazon påverkat köpmönster och köpbeteenden och förändrat kundernas konsumtionsmönster? Och hur kan olika delar av handeln samexistera och dra nytta av varandras olika styrkor.

Utbildningsdagar just nu är den 7 och 14 maj kl 8-12 . OBS! Deltagarantalet är begränsat. Här finns mer information och länk till anmälan! 

Dessutom finns Handelsrådets webbinarier, som vänder sig till alla anställda inom handeln med intresse för handelns utveckling. Med början den 7 maj, och därefter en gång per vecka, talar Magnus Ohlsson kring förutsättningarna att göra bra affärer nu och framåt, och diskuterar utvecklingen i dagsläget tillsammans med branschexpertis. 
Gäst i första avsnittet är Arne Andersson, e-handelsspecialist på PostNord. Avsnittet sänds den 7 maj kl 9-9.45. Därefter sänds ett avsnitt per vecka, den 13 maj, 18 maj, 28 maj, 3 juni och 10 juni.

Direktlänk till avsnitten publiceras på Handelsrådets hemsidas kalendarium på respektive datum.

Handelsrådet drivs gemensamt av fackförbund och arbetsgivarförbund inom handeln, utifrån ett branschavtal som träffades år 2015. Syftet är att stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare.

Publicerad: 5 maj 2020