Var med i kampanjen mot allmän visstid!

Det måste gå att leva på sitt jobb och planera för framtiden. Men idag är många i handeln anställda på allmän visstid, utan trygghet. Allmän visstid måste bort ur LAS och nu startar vi kampanjen #hejdåvisstid.

Att avskaffa allmän visstid är en av Handels viktiga frågor inför valet den 9 september. Mer än var fjärde person i handeln har en tidsbegränsad anställning, de allra flesta av dem på allmän visstid. Det betyder ofta att man kallas in några timmar vid behov, eller får svara på jobberbjudanden via sms.

Svenskt näringsliv och borgerliga partier hävdar att allmän visstid behövs och ofta är vägen till en fast anställning. Men det stämmer inte, visar forskning. De tidsbegränsade anställningar som kan leda till fasta jobb är vikariat och provanställningar, inte anställning på allmän visstid.

Nu startar Handels kampanjen #hejdåvisstid i sociala medier för att sätta fokus och trycka på i frågan. Följ sidan på facebook och instagram, #hejdavisstid. På facebook kan du förstås dela men också själv göra inlägg, skriva berättelser, ta bilder eller film.

Sprid till dina arbetskamrater och håll koll på #hedjåvisstid från och med onsdagen den 14 augusti.

Uppdaterad: 15 augusti 2018