Ny bok skildrar jobben i handeln

Denna vecka släpps antologin Lösa förbindelser – om kampen för fasta förhållanden i handeln ut i handeln. Den handlar om hur det är att jobba i handeln, till exempel på Gekås i Ullared, Coop i Västerås, eller Ikea i Karlstad. Läs den!

Handels ger tillsammans med Leopard förlag ut antologin Lösa förbindelser – om kampen för fasta förhållanden i handeln. Boken skildrar vardagen för butiks- och lageranställda: slimmad bemanning, osäkra anställningar, stress och begränsade möjligheter att utvecklas i yrket. Men den berättar också om Handelsmedlemmar som är stolta över sina jobb och sitt kunnande. Berättelserna kommer bland annat från Gekås i Ullared, Elgiganten i Halmstad, Coops lager i Västerås och H&M i Göteborg.

Vi hoppas att boken ska leda till diskussioner om dagens och morgondagens arbetsliv, och att den kan bidra till att stärka bilden av vårt förbund som en viktig samhällspolitisk aktör. Boken släpps i handeln denna vecka och du hittar den antingen hos din lokala bokhandel, eller hos någon av de olika nätbutiker som finns för böcker.

Läs mer om bakgrunden till boken här!

Läs hur bokförlaget Leopard beskriver boken

Har du frågor, kontakta Handels pressekreterare Tulle Durling på tfn 010 4508051

 

 

Uppdaterad: 4 september 2017