Bli medlem
Handelsanställdas förbund > Aktiv i facket > Aktuellt för dig med förtroendeuppdrag > Innehåll > Till förtroendevalda > Linda Palmetzhofer: ”Vi kommer att ge järnet i höstens förhandlingar”

Linda Palmetzhofer: ”Vi kommer att ge järnet i höstens förhandlingar”

Snart är det dags att återuppta löneförhandlingarna igen. Läget är tufft, men Linda Palmetzhofer, Handels nya ordförande, lovar att satsa allt. Se och hör hur hon ser på den närmsta framtiden i filmen ovan!

- Vi kommer att ge järnet i höstens förhandlingar så att våra medlemmar får löneökningar. Och vi kommer också att jobba för att varje medlem ska vara en trygg medlem, säger hon bland annat.

- Det är våra medlemmar som stått i frontlinjen och åkt till jobbet varje dag, med oro för att bli smittade, i en bransch där anställningsvillkoren var otrygga redan före corona.

Det senaste året har branschen genomgått så stora förändringar att ingen hade kunnat förutspå dem för ett år sedan. Utmaningarna för oss som fackförbund är större än de nånsin varit. Det handlar förstås delvis om corona-pandemins effekter, men det finns annat också.

-  Oron för Amazons etablering är stor och vi har inte alla svar än. Men vi lovar att vi kommer att göra allt vi kan för att Amazon ska ha kollektivavtal i Sverige.

Parallellt med de vanliga avtalsförhandlingarna pågår också LO-förbundens gemensamma förhandlingar om trygghet och omställning, även det en utmaning.

- Vårt mål är att majoriteten av anställningarna i handeln ska vara trygga år 2025. Då menar vi tillsvidare på heltid, konstaterar Linda Palmetzhofer.

Det fackliga arbetet har förändrats på grund av corona, bland annat genom att många möten blivit digitala. Det, tror Handels ordförande, är något som kommer att stanna kvar även när läget börjar återgå till det normala igen. Vad nu det normala är!

- Vi kan ju ses oftare när vi har digitala möten. Men vi behöver ju också ses fysiskt och det kommer vi att göra, men inte än.

Se och hör Linda Palmetzhofer berätta hur hon ser på läget i handeln och utmaningarna framöver i filmen ovan!

Läs mer om avtalsförhandlingarna år 2020 här.

Uppdaterad: 3 september 2020