Bli medlem

Förmånlig sparform hos Folksam

Känner du till det nya förmånliga sparandet som Handels och Folksam tagit fram?  ”Medlemsspar” är ett sätt att spara långsiktigt till pensionen – eller något annat!

Syftet med sparformen är att du som medlem själv ska kunna öka din pension i en enkel, hållbar sparform med god avkastning. Resultatet är Medlemsspar. Men det går lika bra att tänka buffert för oförutsedda händelser eller långsiktigt sparande till barnen.

Du startar sparandet själv på folksam.se, vilket bidrar till att hålla avgifterna nere:

Medlemsspar Trygg

Pengarna läggs i en kapitalförsäkring med traditionell förvaltning. Det betyder att du inte behöver fatta några beslut om hur pengarna placeras. De placeras i en blandning av räntebärande värdepapper, aktier och fastigheter. Målet är att pengarna ska öka i värde på ett stabilt och säkert sätt under lång tid. 

Medlemsspar Fond

Här väljer du själv fonder ur Folksams utbud. Du har chansen till större och snabbare värdeökning än med Medlemsspar Trygg. Men du löper också risken att ditt sparande kan sjunka i värde. 

Du kan själv gå in och räkna på vad sparandet kan ge för avkastning över tid. En räknesnurra hittar du här. Scrolla ner på sidan till Gå vidare.

Uppdaterad: 11 maj 2021