Bli medlem

Dags igen för Coop-resa till England

Nu är det dags igen, för en kunskapsresa till kooperationens rötter nära Manchester i England. Det är chefen som kan nominera alla slags Coop-anställda att vara med på resan.

Den allra första kooperativa butiken öppnades år 1844 i Rochdale norr om Manchester och sedan har den kooperativa modellen spridits över världen. 

Syftet med resan till Rochdale är att deltagarna ska vandra i pionjärernas fotspår och få en bred kunskap om kooperationen för att själva kunna bli ambassadörer för den kooperativa idén. Förra året, 2019, genomfördes resan för första gången.

Du som är förtroendevald i en Coop-butik, på ett lager eller är tjänsteman, kolla med arbetskamraterna om någon är intresserad av att åka på resan! Uppmana sedan chefen att nominera. För att kunna bli nominerad ska du jobba i Coop-butik, på lager eller som tjänsteman, ha varit anställd i minst två år och ha goda kunskaper i engelska. Tolv deltagare får vara med på resan. 

Ordnar resan gör kooperationens Kompetensutvecklingsstiftelse, som Handels och arbetsgivarföreningen KFO står bakom.

Senast den 31 mars ska nomineringarna vara inskickade och resan äger rum tre dagar i september i år. Preliminära datum är antingen 9-11 september eller 23-25 september.  

Läs mer här om resan och hur ansökan går till.

Uppdaterad: 21 februari 2020