Dags att söka till Genèveskolan

Är du intresserad av internationellt fackligt arbete och vill lära dig mer? Då kan du söka till kursen år 2020 på Genèveskolan.

Genèveskolan är en nordisk folkhögskola som består av en tre veckor lång kurs. Syftet är att ge aktiva medlemmar i folkrörelseorganisationer i Norden möjlighet att studera internationella frågor tillsammans: hur kan facken och folkrörelserna påverka i en globaliserad värld? Deltagarna kommer alltså från fackliga och andra organisationer inom folkrörelsen i hela Norden.

Kursen börjar under våren, bland annat med några dagar på Runöskolan. Sedan följer ett distansarbete på nätet om 30 timmar. Huvudkursen genomförs sedan den 21 maj till den 9 juni i Genève i Schweiz.

Från Sverige finns plats för sex deltagare och det är LO som delar ut sex stipendier. Respektive förbund skickar vidare ansökningar för sina medlemmar.

Brinner du för internationella frågor och vill söka, gör det! Fyll i ansökan, med referenser från din avdelning. Ansökan ska vara inne senast 2 december 2019.
Här finns ansökan.

Ansökan ska skickas till Erika Göthberg, helst via mejl: erika.gothberg@handels.se.
Eller till Erika Göthberg, Handelsanställdas förbund, Box 1146, 111 81 Stockholm.

Kontakta gärna Erika om du har frågor!

Läs mer om Genèveskolan. 

Läs en tidigare deltagares berättelse. 

Uppdaterad: 8 oktober 2019