Dags att nominera fackliga hjältar

Vem har gjort (förra) årets fackliga hjältedåd? Är det din kompis på jobbet – eller kanske du själv? Nu är det dags att nominera!

Det pågår fantastiskt mycket gott fackligt arbete, i Handels och i alla andra fackförbund, varje dag året runt. Men ibland är det läge att lyfta fram och uppmärksamma någon särskilt och därför har LO infört utmärkelsen Årets fackliga hjältedåd. Priset delas varje år ut till en grupp eller person som under det gångna året har gjort något som ska uppmärksammas lite extra. Vinnaren utses på LOs Ungforum på Runöskolan den 28 mars.

Vem som helst kan nominera, men den som nomineras måste vara under 30 år och fackligt aktiv i något av LO-förbunden, till exempel Handels. I år är temat på Ungforum ”Workers of the world – unite”. När juryn utser vinnare kommer de att ta hänsyn till om de nominerade har gjort något som kan kopplas till det temat. 

Juryn består av Berit Müllerström, LOs andre vice ordförande, Ola Palmgren, facklig ledare i SSUs förbundsstyrelse samt Monica Widman-Lundmark, förbundssekreterare ABF.

Här skriver du din nominering.

Uppdaterad: 15 januari 2019