Dagab-klubbens tips: så fick vi igenom extra lönelyft

Stående från vänster : Jesper Nilsson, Felicia Gudmundsson, Halil Hyseni, Ali Neama, Kenan Dulic, Fredrik Johansson. Sittande från vänster: Mattias Pedersen, Kamil Walicki, Martin Persson.

Den 1 april i år får lagerarbetarna på Dagab i Helsingborg som jobbat fem och tio år ett extra lönelyft. Det är klubben som förhandlat fram tillägget, en av flera fackliga framgångar på arbetsplatsen.

Lojalitetstillägg är namnet på det lokala avtal som klubben förhandlat fram för de anställda på Dagab-lagret (se nedan). Men att de extra pengarna skulle bli just ett lojalitetstillägg var inte givet från början. Det tog flera år och ett antal misslyckade förhandlingar innan klubben var överens med arbetsgivaren.

- Mitt bästa råd till andra klubbar som vill ha lokala avtal är att inte ge upp. Man gör bort sig i början, men våga misslyckas! Sen lär man sig av misstagen, säger Kamil Walicki, som är ordförande i Handelsklubben på Dagab i Helsingborg med ungefär 190 anställda.

Det började egentligen för länge sedan, med att dåvarande klubb gick med på att företaget anställde ett stort antal lagerarbetare till minimilön. Försöket att reparera det ledde till ett lokalt avtal som var luddigt skrivet och inte så bra.

- Det var det första avtal jag förhandlade fram, det var inget vidare, men ett försök att rädda kvar pengar åt kollektivet, säger Kamil.

Företaget gick med på att förhandla

Nyligen ville arbetsgivaren säga upp det luddiga avtalet. Men nu hade Kamil och de andra i klubbstyrelsen lärt sig betydligt mer, hade respekt och förtroende från hela arbetsplatsen i ryggen, och visste hur de kunde sätta emot. Arbetsgivaren gick med på att förhandla istället.

- Avtalet var värt 1,8 miljoner kronor och vi ville att de där pengarna skulle värdesäkras, inte försvinna när folk slutar. Vi funderade och förhandlade, höll på fram och tillbaka, först utan att komma någon vart. Sen kom vi på att kanske vi ska sikta på ett lojalitetstillägg, det kändes som ett rättvist tillägg. Det gick företaget med på.

Att skaffa sig ett helikopterperspektiv och inte låsa fast sig vid bara en lösning är jätteviktigt när man förhandlar. Eller som Kamil säger, ”Du försöker förhandla fram kaffe, men det kanske blir frukost istället. Det kan också vara bra.”

Kunde inget alls i början

När Kamil blev ordförande i klubben för fem år sedan kunde han ingenting om fackligt arbete och kände sig väldigt ensam.

- Har jag tagit mig vatten över huvudet, hur ska det här gå, minns han att han tänkte.

Utbildning blev svaret. Kamil kontaktade avdelningen och har sedan dess gått så gott som alla fackliga utbildningar Handels har, till och med fått åka till Genèveskolan. Men facket är inte en enmansshow, det räcker inte med en kunnig ordförande.

- Det tog väl en tre år att få till en fungerande klubb, men en klubbstyrelse som gör det tillsammans. Nu har vi utvecklingsdagar och utvecklingssamtal för klubbstyrelsen. Alla är med på vad som krävs och vill gå utbildningar. Det är jätteroligt.

Resultat har det blivit:

Förra året ändrade Dagab i Helsingborg sitt sätt att använda bemanningsföretag, vilket klubben kämpat för länge. Numera anlitas bemanningsföretag bara som ett komplement vid arbetstoppar. Andelen inhyrda har därmed sjunkit från 40 till 10 procent. Och tidigare har klubben lyckats få ett avtal om att anställda som vill prova nytt jobb får ta tjänstledigt i ett halvår.

- Det är jättebra för den enskilde, för vem vågar säga upp sig från en fast anställning för att testa något annat om man har en familj att försörja? Till företaget sålde jag in det med att ”om ni har folk som inte vill vara här, är det inte bättre att de vågar prova något annat?”.

Kamil har en helt annan syn på fackligt arbete nu jämfört med när han började sitt uppdrag.

- Då såg jag det bara som att man vann eller förlorade i en fråga. Nu tänker jag mer att vi har inget att förlora på att försöka, att man kan förhandla hur många gånger som helst. Vi kanske inte ändrar på sättet arbetsgivaren tänker, men vi kan ändra på sättet de arbetar.

- Vi har äntligen kommit någon vart med arbetsgivarens ansvar för rehabilitering och hur man behandlar folk. Det är jag nog mest stolt över av allt vi jobbar med.

- Och så vet jag att när vi får respekt från medlemmarna och de står bakom oss, det är då vi får igenom förändringar.

Fotnot: Lojalitetstillägget är 1 krona extra i timmen för dem som jobbat i fem år och 1,80 kronor extra i timmen för dem som jobbat i tio år. Som mest blir det 630 kronor extra i månaden.

Vill ni bilda klubb på jobbet eller behöver få mer fart på klubben?

Här är tre tips från Kamil och Dagab-klubben:

  • Kunskap är nr 1. Prata med avdelningen och be dem att ta fram en utbildningsplan. För varje utbildning går det fackliga jobbet bättre.

  • Satsa på gemenskapen i klubbstyrelsen, så att ingen kommer utanför och tappar sugen.

  • Var ärliga mot medlemmarna. Fira även små segrar och berätta också om de små stegen, så att medlemmarna ser vad ni har gjort. Då kommer stödet och engagemanget.

Dela med er av framgångarna!

Har du/ni också en facklig framgång att dela med er av? Liten eller stor spelar ingen roll. Mejla i så fall till press@handels.se och berätta!

Här kan du läsa mer

Följ Handelsklubben på Dagab i Helsingborg på facebook!

https://handelsnytt.se/2019/04/05/ett-till-lager-far-jamstalldhetsombud-behovs-verkligen-har/

https://handelsnytt.se/2018/06/01/har-tas-besluten-som-paverkar-alla-anstallda-i-varlden/

https://handelsnytt.se/2017/10/18/dagab-stams-utebliven-rehabilitering/

Bakgrunden till den stämning som artikeln ovan handlar om beskrivs i ett reportage i tidningen Handelsnytt: https://handelsnytt.se/2019/01/31/tobias-drack-ihjal-sig-infor-sina-chefer/ Reportaget handlar bland annat om arbetsgivarens ansvar för rehabilitering, som alltså förbättrats på Dagab efter de händelser som beskrivs i artikeln.

Publicerad: 24 januari 2020